YOTA 2013 Estland


Det är med stora förväntningar som årets YOTA-team laddar inför morgondagens (sön 4/8) flygning till våra grannar i öst. Värdar för YOTA 2013 är Estland och evenemanget hålls i vackra Tartu under kommande vecka, 5-12 augusti. På schemat för veckan står allt från studiebesök, work-shops och föreläsningar till samkväm och lekar. Ungdomarna lär inte sitta sysslolösa och ni kan nog lita på att var lucka som står att finna kommer att tillbringas vid en radio arbetandes genom pilerna, jagandes efter QSOn, med någon av signalerna ES5YOTA eller ES9YOTA.

Ledare för det svenska teamet är vår ungdomskoordinator Johan Mattsson (SA5BJM/SM5F) och med sig har han Mattias Nurmi (SA0AZT), Jennifer Persson (SA7BUU), Per Nilsson (SA7BQP) samt Joakim Svanfeldt (SA0BSJ). Utöver vårt team från Sverige kommer 14 andra länder finnas representerade: Belgien, Bulgarien, Kroatsien, Estland, Finland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien och Slovenien. De flesta av de deltagande organisationerna är medlemmar i International Amateur Radio Union (IARU).

Vi avser att försöka uppdatera sidan löpande under veckan, så fort det finns något intressant att rapportera eller en bild att visa. Håll ett öga såväl här som på clustren så att du inte missar din chans till ett QSO.

På återhörande!

73 de
Team Sweden
YOTA 2013 Estonia

Mer info om YOTA 2013 Estonia finner ni här (på engelska/in english)

Inga kommentarer: